tisdag 17 januari 2012

LINDÅS - FLODA

Det hade gått fyra veckor sedan förlusten mot IBK Göteborg när Lindås damer igår mötte Floda i x3m arena. Uppladdningen var bra, men det kändes även som att det låg en del nervositet i luften, detta kanske berodde på att Floda är ett bottenlag som vi bara ska vinna mot.
Första perioden kom mest att handla om utvisningar. Floda är först med att drabbas av en utvisning, fem minuter in i matchen, för felaktigt avstånd, men vi lyckas inte göra mål i powerplay trots många chanser. Istället är det Floda som utnyttjar sitt powerplay som de får efter en utvisning på Moa. Dock känns deras mål mer turligt än snyggt och vi fortsätter kämpa på och skapa chanser. 18 minuter in i första perioden drabbas vi av en till utvisning, men vi spelar ett bra boxplay och efter en minut får ett Floda ännu en utvisning för felaktigt avstånd.

Periodsnacket handlar mest om att verkligen gå dit i försvaret, för anfallsspelet fungerar bra, men det blir ofta lite rörigt när vi behöver försvara oss. Andra perioden börjar alltså med spel fyra mot fyra, och sedan powerplay för oss i någon minut. Vi får dock inte till något bra tryck i powerplayet, istället kommer vårt första mål fyra minuter in i andra, då Emma W drar på ett skott en bra bit från mål, men höjden är perfekt och därför otagbart för målvakten. 1-1 och det börjar mer och mer kännas som våran match. 13.26 får Floda sin tredje utvisning och denna gången får vi till ett mål i powerplay efter ett bra frislag som resulterade i att Emma W fick sätta sitt andra mål för dagen, framspelad av Sigge.

Ledning med 2-1 i andra periodpausen alltså och denna perioden skötte vi försvaret bättre vilket man kunde se i skottstatistiken.

I tredje perioden fortsätter vi att skapa chanser, men tyvärr drabbas vi av en utvisning då jag åker ut två minuter för slag. Boxplayet börjar bra med att Sandra får ett friläge, men deras målvakt gör ännu en bra räddning och istället är det Floda som får kvittera en minut in i utvisningen. Även fast ställningen är 2-2 känns det som att det här är våran match och tio minuter in i perioden fullbordar Emma W sitt hattrick, framspelad av Emma R. 3-2 och vi fortsätter trycka på. En minut senare gör Ingrid ett klockrent backmål och 4-2 känns ganska stabilt. Resten av matchen blir det mest hawaiispel och en del farliga chanser, men båda lagen har målvakter på topp vilket gör att ställningen är den samma fram tills Floda, i ett sista försök, tar ut målvakten i 19 matchminuten. Då spelar Dahlström fram till Rehnberg som sätter den säkert i öppen kasse.

Slutresultatet 5-2 kändes rättvist och skönt och vi fortsätter hänga på uppe i tabellen. Bra kämpat tjejer och nu laddar vi om för nästa hemmamatch mot Backadalen i helgen.